under the rose

01 maart 2006

20 questions - Het Grote Geheim van de Link

Je kent vast wel het spelletje "20 questions". Dat móet, want het is een spelletje dat je leven kan redden - tijdens een saaie autorit, in de wachtzaal van de dokter of terwijl je in een restaurant half uitgehongerd zit te snakken naar je voorgerecht. Al wat je ervoor nodig hebt, is een bereidwillige medespeler. Je neemt een willekeurig iets (persoon, plaats, begrip) in gedachten, en dan mag de ander jou 20 ja/nee-vragen stellen om erachter te komen waar je aan denkt. Zo simpel is het.

En nu heb ik toevallig, net deze morgen, ongelooflijk veel zin om dat spelletje te spelen! Ik heb namelijk een heel leuk iets om te laten raden. Echt, héél leuk, dat kan ik garanderen. Doet je mee? Het zal maar eventjes duren, beloofd. Goed!?! Echt? Super!!! Okee, daar gaan we dan. Vraag er maar op los!

1. Is het een persoon? Nee. 2. Een voorwerp? Ook niet. 3. Een dier? Nope. 4. Hee, zeg!! Wacht - is het een begrip soms? Jaaa... dat kan je wel zeggen. 5. Een spreekwoord? Nee. 6. Een gevoel? Neeneenee, ook niet. Nu zit je op het verkeerde spoor. Vraag iets anders. 7. Hmmm... Is het een "oud" begrip? Een woord dat mijn oma zou gebruiken, bijvoorbeeld? Nee, helemáál niet. 8. Aha. Het is dus een begrip uit de moderne tijd? O ja, beslist. 9. Heeft het met seks te maken? Nee! Hahahaaa, hoe kom je daarbij!? 10. Tja, ik dacht... modern, dus... Ach, laat maar zitten. Iets dat met techniek te maken heeft dan? Yep, onrechtstreeks wel. 11. GSM? Hehe. Nee, dat niet. Al klopt het wel met die oma... enfin, toch met de mijne. Maar nee dus. Geen GSM. 12. Computers? Ja, je komt dichter, hoor! 13. Internet? Goed zo! Verder vragen, je vindt het wel. 14+15+16. Een megabyte? Cyberspace? Het "I Love You"-virus? Nee, nee en nee. Komaan: vragen, niet gokken! 17. Mmmm... Moeilijk hoor. Is het een website? Jaaaa! Maar een speciaal soort website. 18. Een chatbox? Nee. 19. Een homepage? Bijna... 20. Een weblog? Ja!!! Een WEBLOG! Je hebt het gevonden!

Een weblog dus! Dat was het precies... Heel goed! Maar hee, hee, wacht even, nog niet weggaan!!! Want ik heb méér te vertellen. Het was namelijk niet zómaar een weblog die ik je wilde laten raden - dat zou een beetje flauw zijn, he. Nee, ik had een heel specifieke weblog in gedachten! Een weblog die pas sinds vandaag, 1 maart, bestaat, en waarvoor een aardig groepje mensen, waaronder ikzelf, tijd noch moeite hebben gespaard om hem uit de grond te stampen. De weblog heet tweewoonst, en ik kan je met volle overtuiging aanraden om er geregeld eens een kijkje op te nemen. Achter tweewoonst zitten tot hiertoe zeven mensen: drie fotografen en vier schrijvers (daar ben ik er eentje van), die startend vanaf vandaag wekelijks een originele "kruisbestuiving" van woorden en beelden zullen ineenboksen, die dan op tweewoonst zal verschijnen.

Ondertussen heb je al drie kansen gehad om naar tweewoonst (ok, vier) door te klikken... maar voor het geval je toch aan de roep van de rechtermuisknop hebt kunnen weerstaan, nog een laatste keer: zet onze blog bij je favorieten; je zal er geen spijt van hebben!

We zijn trouwens nog steeds op zoek naar enthousiaste schrijvers, fotografen of andere soorten woord- en beeldkunstenaars die een handje willen toesteken, dus als je je geroepen voelt, gewoon doorklikken naar tweewoonst (vijf) en daar de woorden "ook meedoen?" zoeken. En blijven klikken, natuurlijk!


3 Comments:

Een reactie posten

<< Home